werk en handicap

re-integratiebureaus

Branches

 • Stichting De Bestemming www.kiesjereintegratie.nl
  Stichting De Bestemming is een brancheorganisatie voor re-integratie. De website geeft een overzicht van re-integratiebureaus per provincie. De genoemde bureaus zijn aangesloten bij Stichting De Bestemming.
 • Blik op werk www.blikopwerk.nl
  Klanten van het UWV die op zoek zijn naar een re-integratiebedrijf, kunnen terecht op 'van UWV naar werk', ontwikkeld door Blik op Werk samen met UWV. De re-integratiebedrijven die hier worden gepresenteerd hebben allemaal een contract met UWV.
  Een klant die niet vindt wat hij zoekt in het overzicht met bedrijven, kan de Keuzegids raadplegen. De zoekmogelijkheden naar re-integratiebedrijven zijn toegespitst op de doelgroepen: werkzoekende, werknemerwerkgever, gemeenten en UWV en dienstverlener.
 • BOAborea www.boaborea.nl
  BOAborea is de branche-organisatie voor arbodiensten en re-integratiebedrijven. Op de site zijn re-integratiebedrijven op cliëntgroep, diensten en regio te vinden.
  U vindt op de site een volledige ledenlijst. Alle leden van Borea beschikken over het Borea Keurmerk of zijn hard bezig dit te behalen. Op www.boreakeurmerk.nl vindt u meer informatie over de scores van bedrijven die het Keurmerk hebben behaald. Die informatie kan u helpen bij het maken van uw keuze.
  De site bevat ook achtergrondinformatie over wet- en regelgeving, informatie voor werkgevers en meest gestelde vragen.
 • UWV www.uwv.nl
  Op de website van UWV vindt u resultaten re-integratiebedrijven.
  Plaatsingsresultaten re-integratiebedrijven
  UWV maakt elk kwartaal de plaatsingsresultaten per re-integratiebedrijf bekend. Deze bedrijven hebben een contract gegund gekregen in de openbare aanbestedingen.
  Benchmark re-integratiebedrijven
  Daarnaast maakt UWV ieder kwartaal een benchmark van diezelfde re-integratiebedrijven. Deze resultaten zijn opgedeeld in drie categorieën: arbeidsgehandicapten (AG), jonggehandicapten (Wajong) en ontslagwerklozen (WW). Per categorie kunt u verschillende selecties maken. Zo kunt u bijvoorbeeld per doelgroep, per regio de behaalde resultaten bekijken.
  Ook vindt u op deze site informatie over ondersteuning door een re-integratiebedrijf.

Websites

 • Individuele Reintegratie Overeenkomst (IRO) www.iro-info.nl
  Als u een uitkering ontvangt van UWV en niet in loondienst bent bij een werkgever, kunt u een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) aanvragen om zelf uw re-integratie te regelen. Het re-integratiebureau wordt in de regel ingeschakeld door UWV, maar u kunt het ook zelf doen door een IRO aan te vragen. Dan bent u helemaal vrij om zelf een re-integratiebureau te kiezen. Op  IRO-info vindt u re-integratiebedrijven per gemeente.
 • Startpagina http://reintegratie.startpagina.nl
  Geeft een uitgebreid overzicht van re-integratiebedrijven en re-integratie-informatie.  
 • Interventies naar werk  www.interventiesnaarwerk.nl
  U vindt op deze site informatie over de effectiviteit van re-integratiedienstverlening.
 • Re-integratie kiezen www.reintegratiekiezen.nl
  Landelijk overzicht van re-ïntegratiebedrijven, onderverdeeld naar specialisme. Tevens een overzicht van gemotiveerde re-integratiekandidaten

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel