over CrossOver

Wat wil CrossOver bereiken?

Zoveel mogelijk jongeren met een beperking zelfstandig laten worden én een eigen plaats in de maatschappij laten vinden: dát is het doel van kennis- en innovatiecentrum CrossOver. Daarvoor is een cultuuromslag nodig bij alle betrokken doelgroepen. CrossOver kent die doelgroepen en ondersteunt ze met kennis en advies.

Daarnaast activeert CrossOver organisaties en professionals die verantwoordelijk zijn voor de kaders en voorwaarden voor economische zelfstandigheid. Waar nodig steekt CrossOver zelf de handen uit de mouwen!

Werkwijze
CrossOver werkt aan een cultuurverandering door onder meer: onderzoek en monitoring, bundeling, structurering en ontwikkeling van kennis, het leggen van verbindingen en het aangaan van de dialoog.

Online
CrossOver is een zeer actief kenniscentrum, ook online. Het kenniscentrum heeft sites (portals) voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren, ouders en werkgevers. Bovendien is CrossOver actief via LinkedIn, weblogs, Hyves en Twitter.

Doelgroep
CrossOver richt zich bij zijn activiteiten op personen en partijen die kunnen bijdragen aan de benodigde (cultuur)verandering. Van professionals in zorg en onderwijs tot jongeren en hun ouders. Van werkgevers en beleidsmakers.

Toekomst
Over vijf jaar wil CrossOver de belangrijkste kennispartner zijn in het domein "jongeren, werk en beperking". CrossOver wil niet concurreren met bestaande organisaties en initiatieven, maar verbindingen leggen en bruggen bouwen die deze initiatieven ondersteunen. Samen werken aan cultuuromslag.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel